pátek 21. dubna 2017

Puding z kukuřičného škrobu

Toník miluje puding. Výživově nic moc, ale vždyť on ho má tak rád :-) Tak alespoň puding bez všech zbytečných aromat a chemických přísad.

500 ml plnotučného mléka
50 g kukuřičného škrobu
2 lžíce třtinového cukru

a něco na dochucení - kakao, vanilkový lusk...

Postup je stejný jako u pudingu z pytlíku - 2/3 mléka dáme vařit, přidáme k němu cukr. Ve zbytku studeného mléka rozmícháme škrob a něco na dochucení, vlijeme do vroucího mléka a vaříme za neustálého míchání do zhoustnutí.


1 komentář:

  1. Vyzerá to ako jednoduchý a chutný dezert, ktorý určite vyskúšam. Mám jednu otázku – je možné pridať do tohto pudingu aj nejaké ovocie alebo iné prísady, aby sa chuť ešte viac obohatila? A ak áno, čo by ste odporúčali? Ďakujem za odpoveď a za výborný recept!

    Viac uvidíš na https://gastromania.sk/mraziace-skrine

    OdpovědětVymazat