středa 4. ledna 2017

Kniha - Říkačky o autech a strojích

Jedna z Toníkových momentálně nejoblíbenějších knížek. Já jsem z ní taky hodně nadšená, možná o trochu více než Toník :-) Krásné básničky o autech, strojích a vlacích z dílny Renaty Škaloudové doplněné svéráznými ilustracemi Pavla Koutského. Vydalo nakladatelství Albatros v roce 2015, koupeno v Knihy Dobrovský.

Na zadní obálce knihy se píše: "Možná máte doma přibližně tříletého kluka. Na leccos je moc šikovný, jen mluvení nepokládá za důležité. Čtené pohádky ho nebaví, zato katalog aut a stavebních strojů si prohlíží stále dokola? Zkuste si s ním číst tyto říkačky. Když před koncem nasadíte patřičné napětí v hlase, to by bylo, aby to poslední, nejdůležitější slovo časem nedořekl sám."

A to je přesně pro našeho Toníka. Marně se ho snažím naučit, aby řekl své jméno, aspoň trochu spojovat slova začal až teď, zato hned začal opakovat slova typu stativ, jeřáb, hák atd. Co umí, pojmenovat, to nám v knize dořekne, byť často po svém - tramvaj, metro i mašina jsou prostě vlak:-) Ale věřím, že i tramvaj jednou přijde:-)



Žádné komentáře:

Okomentovat