čtvrtek 1. června 2017

Dýňový cheesecake

Recept z knihy "Vaříme s Lučinou a s radostí" trochu upraven po našem :-)


  • 400 g Lučiny (dělám domácí, kdy dva velké jogurty smíchám s 125g smetany ke šlehání a nechám je 24 hodin překapat přes plátýnko, lučiny je pak cca 450g)
  • 50 g másla
  • 450g dýně (používám máslovou)
  • 150g kakaových sušenek (používám klasické kakaové BeBe - jeden balíček + cca 5 sušenek z druhého)
  • 150g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 a 1/2 lžičky skořice
Dýni umyju, oloupu, vykrájím semínka a nakrájím na menší kousky a dám vařit. Když je dýně měkká rozmixuji ji na hladké pyré, které nechám dobře vychladnout. Sušenky s máslem umixuji na drobenku a tuto směs nasypu na dno vymazané dortové formy a pořádně rukou uplácám. Poté ji odložím do ledničky a začnu připravovat náplň. Lučinu vyšlehám s cukrem, přidám vajíčka, dýňové pyré, skořici a kukuřičný škrob. Výslednou směs naliji na připravený sušenkový korpus a párkrát bouchnu formou o kuchyňskou linku, abych se zbavila případných bublin v náplni. Peču cca 50 minut na 170°C. Po upečení nechám vychladnout a poté odležet v lednici. 


Žádné komentáře:

Okomentovat